tisdag 25 oktober 2011

Sug på den alla bilägare!

Det slog mig att jag glömt att tacka en person för en oväntad insats!

När vi körde hem efter att ha övernattat i Ängelholm, då efter Italienresan, så dog bilen helt plötsligt! Vi hade precis kommit in i Småland och hade med andra ord en bit kvar till Stockholm..... Thomas rullade in till vägkanten, vred av tändningen och startade igen. Det gick att köra men så fort gasen trycktes lite för hårt i botten så ströps motorn. DÅ är det tur att det finns mobiltelefoner man kan surfa på! Vi konstaterade att det fanns en Citroenverkstad i Ljungby 3 mil från där vi befann oss. Det gick att köra försiktigt framåt och vi tog oss för egen maskin till verkstaden. Ingen var där. Stället såg förfallet ut. Verkstaden låg inrymd i något som såg ut som en halvt raserad lada. Kan vi ha en sån otur att det är nerlagt? Thomas klev ut i ösregnet och läste på dörrskylten att det var lunch ytterligare en kvart. OK, vi väntar. Efter en stund kom bilmeken. En kille i 35 års åldern som tog in vår bil direkt. Han hittade felet, ett icke utbytt bränslefilter. Gammalt som gatan. Han tyckte att det var konstigt att det inte var bytt med tanke på att vi precis hade haft bilen på service. Det tyckte inte vi. I Stockholm finns det så många skojare..... Då passade Thomas på å fråga om nån grej som skulle sitta på hjulaxeln och som dom på servicen "gjort nerslag" på.
VA? säger då vår trevlige smålänning. Varför bytte dom den inte? Det är ju därför man servar bilen! Thomas berättade vidare att dom hade sagt att detta fel skulle kosta ca femtusen att laga. VA? sa vår gullige smålänning igen.
Han fixade alla fel och var dessutom trevlig hela tiden. Det kostade tvåtusenetthundra kronor. 2100.

Då kan man undra vad hela kalaset skulle kostat i StorStaden. Sug på den alla bilägare.

TACK kära småländska bilmek för att du var så proffsig och tog in vår bil direkt. Tack för att du inte lurade skjortan av oss.

Han fick ett Amaronevin av oss.

Puss o kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar