söndag 22 april 2012

London 18 - 25 mars 2012 Del 2

Och nu de sista dagarna i London.......

Efter att ha sett musikalen åkte vi hem, pubarna var knökfulla så vi köpte lite att dricka och lite att mumsa på till den obligatoriska spelrundan av "femhundra". Vi spelade varje kväll. Ibland varierade vi oss med en "chicago". Det var otroligt mysigt för mamma Helene att få umgås med sina vuxna söner dygnet runt som ni kanske kan gissa er till!
Korten på bordet :-) Detta var mysigt, hur omysiga än mina änglar ser ut på bilden!

Fredag = Vi ville se Towern. Madeleine hade redan besökt den så vi gick in själva. Oj, här fanns vapen och rustningar i massor. Macke mådde bra :-). Towern är gammal, delar av den riktigt gamla. Jag fick samma känsla som när jag var i Rom och gick på Via Appia........

Marcus, Madeleine och Eric poserar framför Towern
Kungen....
Vi gick först till The white Tower, som stod färdigbyggt ca 1100. Jag är så fascinerad av välbevarade gamla byggnader.
Vi fick en guidad tur där om rustningar och vapen bl a Henry VIII och hans hästs försilvrade rustning. Fantastiskt vackra OCH välbevarade. Från 1500 talet........

Den största riddarrustningen och den minsta som finns bevarade Coolt va?
Jag tog massor av bilder men vi fortsätter väl vidare?

När vi kom ut mötte Madeleine oss och vi begav oss till Bourough Market som ligger vid Themsen. Vi gick över Tower Bridge för att komma dit

Tower Bridge


Brofäste - snyggt va?


Det är ett område där bönder andra glada matförsäljare höll till. MYCKET trevligt att gå omkring bland stånden där. Vi stannade till vid olika stånd och köpte något att äta och dricka. Inga bilder tyvärr.

På vägen hem gick vi förbi en vägg... Den hade dom hittat (!) när ett gammalt varv revs. En biskopsbostad hade väggen tillhört. Otroligt.

Vi passerade puben också (såklart) på vägen hem.
Puben


Tuben
 Lite trötta faktiskt, det kanske syns på Eric ? Och nu en eller två omgångar av Femhundra :-)




Lördag = Stora matchdagen för sönerna. Dom skulle se derbyt mellan Chelsea och Tottenham. Biljetterna kostade bara 2200 kr. STYCK!

Jorå, dyra för en utlänning.........
Madeleine och jag hade planerat en dag i solen och lite Afternoon tea. 18 grader varmt och Regents Park, man kan ha det värre :-)


Påskliljor och penseér. Inga tulpaner  ännu till Madeleines stora besvikelse.
 Sedan till Brittish Museum igen för där serverade som traditionellt Afternoon tea. Kolla vad snyggt!


Ett sånt kakfat (tre våningar) per person!



Med silverkannor såklart!
 Grabbarna köpte sig lite skor på marknaden i Notting Hill efter matchen och vi sågs hemma sedan. Dom var mycket nöjda trots att det var en noll noll match. Stämningen.......

På kvällen var vi på en "bättre" restaurang i hemkvarteret. God mat och trevlig servis. Men vi var trötta. Det kändes i kroppen att vi hade fått många intryck och gått många steg denna vecka. Femhundra och sedan i säng!

Söndag = hem till Svedala

Vi städade lägenheten och gav oss av mot Heathrow. Vi hade säkert en tre timmar där men det var ganska skönt att lugnt strosa omkring och handla.

Lite kassar nertill med presenter till tjejerna och lite schpriiit oxå såklart!

Nu räcker det med bilder morsan!


TACK MADELEINE för denna underbara vecka! Tack för att jag fick chansen att vara tillsammans med mina söner en hel vecka, det betydde mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar